Hvordan fungerer det

Mikro-lån til kaffefarmere

Vi donerer sammen med vores kunder 2% af omsætningen på kaffe, som går ubeskåret til at købe jord og etablere kaffeplantager. Ejendomsretten til jorden og plantagerne overdrages til de lokale farmere og Cortadores på såkaldte mikrolånsmodeller, hvorved pengene først skal betales tilbage til den tid når plantagerne er klar til den første høst efter ca. 3-4 år. De til den tid betalte ydelser vil forblive i fonden og vil blive reinvesteret. Dermed skaber vi ringe i vandet, som skaber langsigtet forandring.

Ved at give mikro-lån til kaffefarmere og Cortadores giver vi dem chancen for at blive jordejere, så de ikke behøver at flytte fra landet og søge mod byerne for at leve i fattigdom. Samtidig sikrer vi, at vores kaffe er produceret socialt og miljømæssigt ansvarligt.

Når en virksomhed vælger at støtte og bidrage til Freehand Foundation modtager man

Et diplom

Et diplom som bevis for at jeres virksomhed med valget af kaffe har valgt at bidrage positivt til en mere bæredygtig verden og at i støtter FN’s verdensmål 1, 12 og 15.

OMTALE PÅ SoMe

Omtale på vores Social Media kanaler og blogs – herunder synlighed på freehandfoundation.dk

Nyhedsbreve

Nyhedsbreve og et login til vores hjemmeside, hvor I kan følge udviklingen i Freehand Foundations kaffeplantager i Honduras.

Rettigheder

Rettighederne til at bruge Freehand Coffee Foundation logo på hjemmesider og i CSR rapporter.